Започва Колоездачната обиколка на България

10:47, 29 юни 21 / Спорт 25 3361 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

От 30 юни до 5 юли ще се проведе 68-ото издание на Колоездачната обиколка на България. Тя стартира в София и ще финишира на 5 юли в Габрово, като ще бъдат изминати общо около 770 състезателни километра, разпределени в пролог и 5 етапа с общ старт.

Състезанието в София ще започне с индивидуално бягане по часовник около храм-паметника „Александър Невски“ в 1-километров пролог. Това зрелищно начало ще даде възможност на всички зрители да се запознаят с участниците в обиколката и да станат свидетели на първия носител на Жълтата фланелка като лидер в състезанието, съобщиха организаторите.

Промяна на движението в страната

Заради обиколката в дните от 1 до 5 юли се налага временна организация на движението в определени участъци от Републиканската пътна мрежа и е възможно да има временни затруднения в придвижването на останалите участници в движението по пътищата. Точна информация за часовите диапазони и временните ограничения по определените трасета, по които ще се движи колоната, ще бъдат подавани от организаторите и съответните ОДМВР, на чиято територия преминава състезанието, съобщиха от МВР.

Обиколката ще започне на 1 юли минути след 12 часа от центъра на столицата, след това колоната ще се отправи по Самоковско шосе до Боровец, а около 14.00 часа състезателите ще преминат през Костенец, Белово и Пловдив, като финишът се очаква да е 17.00 часа пред Парк-хотел „Санкт Петербург“.

На 2 юли основното трасе е Пловдив-Троян. Стартът се очаква да бъде даден около 14.00 часа от детелината на АМ „Тракия“. От там състезателите поемат към с. Труд, с. Баня, Карлово, Кърнаре и Троян и финализират към 17.00 часа в балканския град.

Третият етап е предвиден за 3 юли с основното трасе Троян-Сливен. Той започва от 12.00 часа, а маршрутът е Троян-Габрово-прохода Шипка-Казанлък-Мъглиж-Гурково-Сливен. Финалът е около 17.00 часа пред общината в Сливен.

Четвъртият етап е на 4 юли със старт около 14.30 часа от центъра на Сливен и колоната ще се отправи към Бургас. Маршрутът, по който ще се движат колоездачите, е през Лозенец-Айтос-Ветрен и Бургас. Финалът се очаква към 17.30 пред общината в Морския град.

Последният етап е на 5 юли с основен маршрут Карнобат-Габрово. Трасето е през Венец-Лозенец-Сливен-Шипка и Габрово. Стартът ще бъде даден към 12.00 часа, а финалът се очаква към 17.00 ч.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама