Италия и Дания се класираха за четвъртфиналите на Евро 2020

10:10, 27 юни 21 / Спорт 25 4270 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Италия и Дания са първите четвъртфиналисти на Европейското първенство по футбол.

Първият 1/4 финалист на Евро 2020 стана отборът на Дания. Футболистите разгромиха с 4:0 състава на Уелс в мач №1 от директните елиминации на първенството.

Правилото за гол на чужд терен отпада от следващия сезон

С два гола се отличи Каспер Долберг, който се разписа по веднъж през двете части на срещата и материализира пълното превъзходство на „червения динамит“. А в самия край на мача Йоаким Меле и Мартин Брайтуайт направиха разгрома на уелсците пълен.

На 1/4-финала, който по програма е на 3 юли в Баку, тимът на Дания ще срещне победителя от мача Нидерландия - Чехия, който ще се играе днес от 19 ч. в Будапеща.

Най-стабилно представилият се отбор в груповата фаза на Евро 2020 - на Италия, срещна неочаквано големи трудности срещу тима на Австрия, но все пак се промъкна на 1/4-финалите след продължения.

На осминафинала, игран на стадион „Уембли“ в Лондон „Скуадра адзура“ имаше и късмет, защото през второто полувреме VAR отмени гол на Арнаутович, а след това и минимална засада доведе до това да не бъде отсъдена дузпа за австрийците.

Зрелищни сблъсъци на 1/8-финалите на Евро 2020

Двубоят започна с тотален натиск на Италия през първата част, когато футболистите в сини фланелки владееха топката в 65% от времето. Тогава гредата спаси австрийците от гол при шут на Чиро Имобиле, а в друга ситуация техният вратар Бахман изби с крак топката след удар на Лоренцо Инсиние.

През втората част обаче тимът на Австрия, който за първи път в своята история игра мач на директни елиминации на европейско първенство, заигра по-нападателно и в големи отрязъци от времето притискаше италианците. В 65-ата мин. Марко Арнаутович вкара с глава, но след намесата на VAR голът бе отменен заради засада от около 25 см. След това пък Хинтерегер бе повален в наказателното поле на Италия и отново VAR спаси „адзурите“, защото се оказа, че австрийският футболист е бил сантиметри в засада, преди да бъде съборен.

В крайна сметка редовното време завърши 0:0 и се наложи да бъдат изиграни две продължения от по 15 минути. Още в първото от тях Италия нанесе своя удар. Първо Федерико Киеза реализира от малък ъгъл във вратата на Бахман в 95-ата мин., а 10 минути по-късно Матео Песина удвои аванса.

Във второто продължение, макар и изтощени физически, футболистите на Австрия опитаха да направят обрат. Те успяха да намалят чрез Саша Калайджич в 114-ата мин., но за повече не им стигнаха нито сили, нито време.

На 1/4-финала Италия ще срещне на 2 юли в Мюнхен победителя от двубоя между лидера в световната ранглиста на ФИФА - Белгия, и европейския шампион Португалия, които играят днес в Севиля, пише „Сега“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама