Валежи и градушки и в неделя

07:00, 27 юни 21 25 3496 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще е дъждовно, с условия за градушки и днес. Жълт код за интензивен дъжд и гръмотевична активност е в сила за 14 области в страната. Предупреждението важи за областите Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив, Стара Загора, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Сливен, Търговище, Русе, Разград, Силистра и Шумен. Там ще има и условия за развитие на мощна купесто-дъждовна облачност, гръмотевични бури, временно интензивни локални превалявания и градушки.

Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. На много места в Централна и Източна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, по-значителни по количество - в източните райони и Родопската област. Предимно слънчево ще бъде над Западна България. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 27°-28° в североизточните райони до 37° в крайните югозападни, за София 28°-29°. 

Над Черноморието ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който през деня ще отслабне. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 17°.

В понеделник с временно ориентиране на вятъра от север-североизток в източните райони ще проникне още малко по-хладен въздух. Ще преобладава слънчево време с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, на повече места около и след обяд. На места, главно в източната половина от страната и планинските райони ще превали и прегърми. Възможни са локални по-интензивни извалявания в Североизточна България. Във вторник от югозапад ще се затопля, но на отделни места в източните райони ще превали и прегърми. В сряда повишението на температурите ще продължи и максималните в много райони от страната ще са между 34° и 39°, по Черноморието 28°-31°. По-късно през деня и през нощта срещу четвъртък на отделни места в Западна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, съобщи НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама