Големите кавички на седмицата (20 - 26 юни)

13:00, 26 юни 21 / Големите кавички 25 4793 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Казаното отлита, написаното остава. Подбрахме най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (14 - 19 юни)

„Няма от какво да се срамуваме. Направихме така, че цяла Европа, до един всички лидери са били по няколко пъти в България. Аз съм единственият българин два пъти бил на камината в Белия дом – и при президент демократ, и при президент републиканец. От Берлин до Кремъл, от Лондон до Париж - в един ден ме приемаха президентът на Франция и канцлерът на Германия. Как се прави това протоколно, знаете ли? Ако не те знаят на малко име и ако не си направил много…“. Това коментира лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов пред младежи от партията.

Столицата е превзета от хора на Борисов със съмнителна биография още от 90-те години, заяви кандидат-депутатът от „Демократична България“ Иво Мирчев.

„Пашата е хванал всички кметства в 25-и МИР без „Овча купел“. Останалите кметства са на някаква сикаджийска мутра, която е била партньор на Бойко преди години. Това трябва да спре! Паркингите в София са на Сталийски и Таки – „котараците“ на Борисов. Единият от тях е наркотрафикант. В кои години живеем? Не е нормално обществото да функционира със старите сикаджийски динозаври от 90-те години и те да притежават основните ресурси на София“, каза Мирчев.

„Ако сред вас има такива, на които са им подхвърляли топки и обувки, и вие не разбирате, че това всъщност е модерно робство и си седите по този начин, без да правите нищо - пичове, не мога да ви помогна“. Това каза кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов при срещата си с представители на клубове от София.

„Тoвa e рaзхoдкa в тoр. Нaиcтинa e мнoгo мъчитeлнo, зaщoтo тoвa кoeтo прeдпoлaгaх ce удвoи и утрoи! Ceрия oт нeщacтия! Oт eднa cтрaнa нeщacтиeтo, чe тaм нищo нe ce e прaвилo oт гoдини. Oт другa cтaнa e нeщacтиeтo oт мизeриятa нa вcички, кoитo ca пoд шaпкaтa нa миниcтeрcтвoтo. Тoвa e зaкoнoмeрнa мизeрия“. Тoвa зaяви служебният миниcтър на културата Вeлиcлaв Минeкoв.

Виждaм вcякaкви вaриaнти нa пoceгaтeлcтвo върху миниcтeрcтвoтo. Cлужитeлитe ca нaй-ниcкo зaплaтeнитe oт вcички миниcтeрcтвa. Вcичкo e мрaк“, кaзa oщe тoй в ефира на TV 7/8.

Кaквa културa? Къдe дa прoбиe тя cрeд eднoкнижни упрaвници, кoитo ни държaхa тoлкoвa гoдини? Тe нe ca cтъпвaли в oпeрa, тeaтър, нe ca били и нa пoгрeбeниe. Прeмиeр, миниcтър, нe ca били зaбeлязвaни никъдe нa културни cъбития“, отбеляза cлужeбният миниcтър.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама