Затварят временно паметника на Шипка

11:01, 25 юни 21 25 2909 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

От днес Паметникът на свободата временно ще бъде затворен за посещения, съобщиха от Националния парк-музей „Шипка – Бузлуджа“. Причината е продължаващите дейности по обследване на фасадата му.

Все още не е ясно кога ще се възстановят посещенията.

Всички се надяваме времето да бъде хубаво и неудобството, което ви причиняваме и за което предварително се извиняваме, да е за кратко. Напомняме ви да се движите с повишено внимание в района на Паметника на свободата и да спазвате указанията на музейните работници и на Охранителна полиция“, посочват от там.

Паметникът на свободата е монументална скулптура на връх Свети Никола. Той е издигнат с цел да увековечи подвига на падналите за свободата на България на мястото отбранявано по време на Шипченската битка, около което са се провели решаващите за Руско-турската война и Освобождението на България боеве през лятото на 1877 г.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама