Отново опасни жеги

07:00, 25 юни 21 25 2848 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за опасно време е в сила за 16 области на страната - Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Враца, Монтана, Видин, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Сливен, Хасково, Кърджали и Стара Загора. Там се очакват температури до 35 – 38 градуса.

Времето ще е предимно слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб северозападен вятър, до вечерта ще се обърне от югоизток. Максималните температури ще са от 31-32 градуса в североизточните до 38-39 градуса на места в западните райони.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 29 - 31 градуса. Температурата на морската вода е 20-21 градуса. Вълнението на морето ще е около 1 бал.

Над планините ще е предимно слънчево, след обяд на места ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 28 градуса, на 2000 метра - около 21 градуса.

През почивните дни през страната ще премине атмосферно смущение. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и за кратко ще се усили до умерен. С него ще проникне хладен въздух и температурите ще се понижат с 2-3 градуса. Ще преобладава слънчево време, но в часовете около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в събота, в Източна България и планинските райони, съобщава НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама