Гореща сряда

07:00, 23 юни 21 25 3165 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В сряда времето ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развие купеста облачност и на места в Източна България и планинските райони ще превали краткотраен дъжд. В отделни райони и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен, предимно северозападен вятър. Температурите още ще се повишат и максималните ще бъдат между 32° и 37°, по-ниски по морския бряг.

Жълт код за високи температури е в сила за 7 области в страната. Това са: Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Враца, Монтана и Видин.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще има купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен, след обяд изток-югоизточен вятър. Максимални температури 26-29°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 25°-26°, на 2000 метра – около 19°.

През следващите два дни температурите ще продължат да се повишават и в петък ще са най-високи. Максималните ще са между 34° и 39°, а по Черноморието - 30°-32°. В четвъртък ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност над североизточните райони. Там след обяд ще превали и прегърми. В по-голямата част от страната в четвъртък и в петък ще бъде без валежи. В събота от север-северозапад температурите слабо ще се понижат, на юг ще останат високи. Повишава се вероятността за следобедни краткотрайни валежи и гръмотевици, главно в западните планински райони и покрай Дунав, съобщава НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама