Пеша, на бял кон или с лодка политиците се устремиха към изборите

16:30, 21 юни 21 / Новият парламент 25 4013 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Ако миналата кампания бе скучна, то тази направо надмина очакванията в класацията за най-безинтересно политическо присъствие, или по-точно отсъствие. Ако не бяха Facebook, билбордите и рекламите по телевизиите, които да ни напомнят периодично за кого да гласуваме, то нямаше и да разберем, че в момента сме в кампания. 

Дали заради умората от скорошните избори или заради неуспеха от сформиране на редовно правителство, политическото въображение този път изглежда се е поизчерпало. А търсенето на оригиналност и сензация създаде облика на смехотворен занаятчийско-битов панаир. Ролята на политиците пък все повече се размива с очакванията на гласоподавателите. Вместо да запознаят хората с цели и приоритети в следващия парламент, те се втурнаха по селца и паланки да демонстрират уж колко близки са до народа. Въпреки това на някои трябва да им се признае, че превъртяха барометъра по безумно вживяване. 

А Божков е на бял кон…

Един от най-забавните и интересни образи несъмнено е този на бизнесмена Васил Божков, който води листите на „Българско лято“ в 25 МИР- София. Аха хората да заспят по средата на кампанията и Божков се яви... на бял кон, излизащ от морето. Иначе шокиращи компромати от негова страна така и не изплуваха, останаха само заканите за нови разкрития срещу Борисов и Гешев. 

Митингите с кебапчета ги няма, но курбанът е раздаден

Предвид пандемията изтърканите софри с бири, кебапчета и кюфтета, които са запазена марка на ГЕРБ, бяха спестени. За сметка на това пък Екатерина Захариева, която е водач на партията в Пазарджик, забърка курбан по време на селския събор в Драгор. Бабите от селото пък бяха „щедро“ почерпени по сокче и избрателна брошура с лика на бившия външен министър. 

Бившият здравен министър, който води листата на партията във Велико Търново, също се включи в селски събор, но в Ялово. Присламчил се към една от масите, той подпитва селяните какво си сипват, а те шеговито му отвръщат с „ваксина“. Иначе за фон на софрата не липсват салати, ракии, мезета и хора с тениски с лицето на Костадин Ангелов с медицинска маска и надпис „Аз вярвам само на този човек“. Същата, но с образа на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, стана пословична за всяка кампания на партията. 

„Ходи пеша, бе!“

Освен със софри, ГЕРБ се опитаха да превърнат дефекта в ефект, като организираха инициатива за планински походи под мотото „Ходи пеша!“. Иронично тя бе поведена от авторката на въпросната фраза - Цвета Караянчева, която води листата в Кърджали. 

Припомняме, че чухме прословутата фраза в крaя нa ceптeмври миналата година. Тогава нa пaртийнa cбиркa нa ГEРБ в Лoм бившият председател на парламента Цвета Караянчева каза: „Oтивaт, прoтecтирaт cрeщу лoшия Бoйкo, кaчвaт ce нa мeтрoтo и ce прибирaт вкъщи. Хoди пeшa, бe! Хoди пeшa!“. После тя се оправда, че е допуснала подобен начин на говорене, защото е искала да „възпламени“ публиката от съпартийци и симпатизанти.

Примера ѝ за ходене пеша последва и Бойко Борисов, който води листата в 25 МИР- София и в Пловдив. Бившият премиер и лидер на партията, който до вчера не можеше да го види човек извън държавната джипка, пое в неделя на планински поход по Вазовата екопътека.  От прехода можем да съдим, че освен да подиша свеж въздух, Борисов вече няма проблем с менискусите.

#НЕпиарът на бившия министър на вътрешните работи

Водачът на листата на ГЕРБ – СДС за област Кюстендил Христо Терзийски пък си направи селфи с Иван Згуровски от село Слокощица, който остана без дом след удар от мълния. Фон на снимката са изпепелените останки от неговата къща. А текстът към публикацията гласи, че трябва „да забравим, че има предизборна кампания и да направим нещо добро“. Той се хвали и с това, че са му осигурили фургон за подслон. 

Случайно или не обаче публикацията му е направена броени дни след старта на предизборната кампания (16 юни), а не когато стана инцидентът (27 май).

Нинова- жена за всичко

За разлика от предната кампания на БСП, когато Корнелия Нинова заложи на семпли прояви, сега тя влезе в най-различни роли само и само, за да спечели народната любов. От шивачка до тийнейджър на тротинетка, лидерът на партията и водач на листите в София и Пловдив не спира да се раздава пред избирателите. Тя обаче явно е забравила, че на крачната шевна машина не може се да работи докато краката са ѝ кръстосани встрани. 

Останалите членове на БСП пък, подобно на ГЕРБ, също обикалят по събори и пазари, за да се слеят с народа. 

Екшън ѝ дайте на Манолова или бурни води

Лидерът на „Изправи се! Мутри вън!“ и водач на листите в 23 МИР- София и Благоевградска област Мая Манолова пък се хвърли в бурните води на река Струма. Посланието към снимката от рафтинга на бившия омбудсман и коалиционните ѝ партньори, гласеше: „Винаги има екшън. Но държим вярната посока!”. 

Миналата седмица след валежите пък рафтингът бе организиран на „Солунска“

По кафето ще го познаете

Като изключим посещението на ДПС в Турция при президента Реджеп Ердоган, партията го кара много спокойно и лежерно. Единственото по-цветно нещо, с което изпъкнаха, бе кафето на лидера им Мустафа Карадайъкойто е и водач на листата в Кърджали. На него изящно бе изписан номерът на партията. 

Една българска роза и... малко чакъл

Този уикенд в помощ на народа се притекоха и Републиканци за България като запълниха дупките в Димитровград с пет тона чакъл. А малко преди официалния старт на кампанията, Цветан Цветанов също влезе в ново амплоа. Лидерът на ПП „Републиканци за България“ и водач на листата в Благоевград и Велико Търново се включи в розобера в Пловдивско. 

След по-малко от три седмици изборната кампания ще приключи. Остава ни само да се надяваме, че до края ѝ ще видим и силни лидерски дебати, освен блудкавите роли на кандидат- депутатите...

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 ppu-prof_kt 06:18, 08 мар 24

Наша команда профессиональных исполнителей находится в готовности подать вам современные приемы, которые не только обеспечивают надежную защиту от холода, но и подарят вашему зданию стильный вид.
Мы функционируем с современными строительными материалами, сертифицируя постоянный срок использования и выдающиеся итоги. Теплоизоляция внешней обшивки – это не только экономия тепла на обогреве, но и заботливость о природной среде. Спасательные инновации, какие мы осуществляем, способствуют не только дому, но и сохранению природных ресурсов.
Самое основное: Утепление фасада дома снаружи цена у нас стартует всего от 1250 рублей за метр квадратный! Это доступное решение, которое превратит ваш хаус в реальный уютный уголок с минимальными затратами.
Наши примеры – это не всего лишь изоляция, это создание области, в где все элемент преломляет ваш личный модель. Мы примем во внимание все все ваши запросы, чтобы осуществить ваш дом еще еще больше приятным и привлекательным.
Подробнее на www.ppu-prof.ru
Не откладывайте занятия о своем ларце на потом! Обращайтесь к специалистам, и мы сделаем ваш дом не только теплым, но и более элегантным. Заинтересовались? Подробнее о наших трудах вы можете узнать на веб-сайте. Добро пожаловать в пределы спокойствия и высоких стандартов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама