ББР раздала близо 3 млрд. лв. на 20 души

16:45, 20 юни 21 / Политика 25 3684 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В следващите две седмици ще имаме ново ръководство на Българската банка за развитие, защото предишното е допуснало огромна грешка, като е раздало 946 млн. на 8 клиента и още близо 1.8 млрд. на останалите 12, което прави общо 20 клиента. Това е абсолютно нецелево използване на държавните средства за подпомагане на малкия и среден бизнес. Това каза служебният министър на икономиката Кирил Петков в интервю за БНР.

Специална комисия ще проверява ББР за подпомагане на 8 души

Много искаме да видим точно как са ги раздали тези пари, защото никой не знае по какви условия и по какъв начин са отпуснати те. Страшно бавене и недаване на информация има в момента. Уволних двама от съществуващия надзор, които са раздавали тези кредити. Те пък ни вкараха в съда и обжалват, че нецелесъобразно са били уволнени. Това е една игра на време и те много се надяват, че няма да ми стигне, така че да стигнем до истинската смяна на управлението на ББР“, допълни министърът.

Нова драма около смяната на ръководството на Банката за развитие

До две седмици новото ръководство трябва да е факт, и аз лично ще следя и видя ли, че някой отново сменя устава и качва от 5 млн. нагоре, или че някой уволнява този професионален борд и сменя с някакви техни хора, трябва като общество да кажем, че не трябва да има връщане назад, категоричен бе той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама