Арестуваха българи с 6 тона хашиш в Италия

16:25, 20 юни 21 25 2924 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Самолет на италианската финансова гвардия е засякъл яхта, плаваща под американски флаг в морето край Палермо. На борда ѝ е имало екипаж от трима българи, но имената им не се съобщават, открити са шест тона хашиш на пазарна стойност 13 млн. евро, съобщи италианската финансова полиция.

Българското посолство в Рим е в контакт с италианските власти, като към момента не е получило официална информация по случая, съобщиха за bTV от Министерството на външните работи.

След анализ на риска за трафик на дрога е преценено, че плавателният съд трябва да бъде проверен. Патрулен кораб поема наблюдението на яхтата в продължение на 12 часа. През това време е получено разрешение от САЩ за проверка и тогава военноморските сили и финансовата гвардия са предприели действия по спирането на плавателния съд.

Яхтата с дрогата е била извозена до пристанище на италианския град, където е продължило разследването. То е за организирана престъпност и се води от финансово-икономическата полиция на Палермо.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама