ММА бойци нахлуха в спортното министерство

14:19, 18 юни 21 25 3199 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ръководителят на федерацията по смесени бойни изкуства Станислав Недков-Стъки и състезатели по ММА нахлуха в сградата на спортното министерство по обяд и поискаха среща със служебния министър Андрей Кузманов. По думите на портиера на сградата близо 50 ММА бойци не са влезли по нормалния начин, а са прескачали загражденията. На място имаше и полиция.

Служебното правителство проверява спортното министерство и тотото

Стъки поиска среща с Кузманов във връзка с обвиненията, отправени от служебния министър и Антон Кутев, за нередности, свързани с пари, които са получавали определени сдружения, включително и федерацията по ММА, по програма на Министерството за финансиране на различни проекти, пише БНР.

В крайна сметка Недков успя да се срещне с Кузманов, след което заяви, че бюджетът на федерацията по ММА за тази година е 180 000 лв., а за годините на своето съществуване федерацията е получила общо 800 000 лв. от държавата. Той обясни пред медииите, че Кузманов му се е извинил.

Кузманов: В най-скоро време ще станат ясни много неща

По-късно спортният министър даде извънреден брифинг, на който заяви, че в най-скоро време от проверките ще станат ясни много неща. „Със злоупотреби се занимават други органи, аз не съм прокуратура. Всички се проверяват - тото, Спортна база, Академията“, посочи той.

Говорихме си кой е кум, кой – сват, кой е на булката брат“, така той определи разговора със Стъки. Кузманов подчерта, че срещу него в момента няма обвинения. „Просто е констатирано, че г-н Недков, както всички останали, е получил пари. Предходният министър е определял правилата, по които са били финансирани федерациите. Недков се съгласи с мен, че ако има възможност, тези правила трябва да бъдат променени, защото има правила, които не са спазени при някои федерации“, обясни служеният министър.

На Недков не мога да му се извиня - единствено той, както се прави на мъж, можеше да ми се извини, защото той нахлува. Аз не нахлувам в никой дом, в личното пространство. Не съм му се извинявал. Много е лесно да събереш 20 души и да правиш циркове“, заяви Кузманов. Той подчерта, че ще пусне записи от камерите, които показват как Стъки е влязъл в министерството, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама