Кметът на Силистра награди талантливите деца в града

13:40, 18 юни 21 25 3197 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

На 17 юни за първи път Община Силистра и д-р Юлиян Найденов организираха среща за награждаване на талантливите деца на Силистра, гордост и радост за града, информират от общината.

От 2007 г. Община Силистра разработва и реализира Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби. Тя включва национални и регионални състезания и конкурси, класирането в които дава възможност за еднократно материално стимулиране на учениците.

През 2020 г. над 80 ученици са получили награди по Програмата. Трима ученици получиха едногодишни стипендии от Министерството на образованието и науката. Експертно-консултативна комисия, с председател г-жа Мария Недялкова, заместник-кмет „Хуманитарни дейности“, в която влизат още представители на общинска администрация, Общински съвет, Регионално управление на образованието и директора на ЦПЛР-ОДК, заседава 3-4 пъти годишно и периодично предлага деца и ученици за награждаване.


Снимка: Община Силистра

Целта е да се поощрят и стимулират децата и младежите да продължат да развиват дарбите си, да им се помогне да ги доказват в състезания с други, да се открои успеха им в дадена област като победа, заслужаваща специално внимание.

На срещата над 60 ученици, в присъствието на учители и родители, получиха заслужени награди за постижения в областта на науката и изкуствата, връчени тържествено от кмета на общината д-р Юлиян Найденов, от зам.-кмета „Хуманитарни дейности“ г-жа Мария Недялкова и г-жа Гинка Вандева, директор на центъра.

В празничната програма участие взеха: балет „Лиденс“, с ръководител Лидия Маркарян; Александра от ВГ „Бяло, зелено, червено“ при ЦПЛР-ОДК, с ръководител Руманя Вълчанова; актьорите от ТС „Артистик“ при ОДК, с ръководител Христо Христов и спектакъла „Чудни приключения с весели забавления“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама