Трифонов готов за вариант да бъде пръв на изборите

18:41, 17 юни 21 / Новият парламент 25 3802 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Слави Трифонов е готов за вариант, при който „Има такъв народ“ е първа политическа сила, стана ясно по време на негова среща със студенти в Пловдив.

„Как е възможно да тръгнем да правим нещо толкова отговорно и важно и отговорът да бъде „Не“. Години се готвим преди да се заемем с този политически проект. Готов съм за всичко това , което ще се случи, с пълната отговорност и съзнание за това какво ми коства. В противен случай подобен ход може да предприеме само глупав или неморален човек, а аз не съм нито едно от двете“, обясни той.

 

Защо се отказа от депутатското място

Естествено първият въпрос към Трифонов бе провокиран от решението му да се откаже от депутатското място. „Човек трябва да бъде почтен и искрен. Забележете колко лидери на партии първоначално се кандидатират и след това се отказват, увличат хората и заблуждават хората – сменят вота. Отговорността, която нося, мисля, че не е свързана с това са съм депутат, аз нося тази отговорност от момента, в който сме тръгнали да реализираме този политически проект и мога да я нося и извън парламента, извън него ще бъда по-обективен“, обясни той.

Трифонов обаче така и не отговори дали ще носи политическа отговорност от премиерското или президентското кресло. Попитан около коя фигура „Има такъв народ“ би се обединил за премиер, ако се стигне до това да сформира правителство той обяви, че тя е напълно противоположна на последния премиер. Това ще е „човек, който говори езици, който е завършил университет, с опит и знания“.

Лидерът на „Има такъв народ“ обяви, че за него и екипът му хората са гласували всеки ден в продължение на 19 години, защото именно заради високия си рейтинг „Шоуто на Слави“ е останало толкова време в ефир. „Това са си сериозни избори. А тези, които предстоят – са нормална процедура иначе е диктатура“, коментира той.

Ако реализираме правителство, то ще бъде отговорно

Трифонов обяви, че суверенът носи отговорност за резултата от предстоящите избори, както и за управниците си досега. „Всички сме виновни, защото допуснахме да има такава корупция, да има такова поведение и отношение от страна на управниците към нас, да има такива медии. Ние го допуснахме и трябва да го изчегъртаме всички заедно“, посочи той.

„Кой допусна министър-председател да определя цялата държава? Да обикаля с една джипка и да раздава пари? Да говори от 1-во лице ед.ч. като самодържец - като цар, който обикаля с джипа да си нагелжда стопанството, имотите, служителите? Ние го допуснахме“, коментира Трифонов.

Той заяви, че ако „Има такъв народ“ реализира правителство, то ще бъде отговорно и от министрите ще се изисква отчетност - да отговарят пред хората, които са техен работодател.

Въвеждане на електронно гласуване

Ще направим всичко възможно за въвеждане на електронно гласуване по телефона в следващия парламент. 

Той отчете, че партията му има основен принос за въвеждането на машинния вот, който ще помогне за ограничаване на купения вот. Според него така резултатите от изборите ще бъдат по-обективни. „България е навсякъде, където има и дори и един българин, който има право да упражни правото си на глас“, коментира той по повод падането на ограниченията за гласуване зад граница.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама