Опасни валежи и гръмотевици в половината страна

07:00, 18 юни 21 25 2391 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Предупреждение за значителни количества и силни гръмотевични бури е в сила в десет области от Източна България – Русе, Търговище, Сливен, Ямбол, Разград, Шумен, Бургас, Варна, Добрич и Силистра. Очакват се нива около 30-35 литра на квадратен метър.

През деня увеличението на облачността от североизток ще обхване цялата страна и ще има почти повсеместни валежи от дъжд, придружени на места и от гръмотевици. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в крайните югозападни райони където ще има повече слънчеви часове до около 30°. Ще духа умерен северен, в източните райони - временно силен северозападен вятър.

В планините времето няма да е подходящо за туризъм и разходки. Ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са между 14 и 25 градуса.

В събота температурите слабо ще се понижат. Ще има и валежи, по-интензивни и придружени от гръмотевици - на места в Западна и Северна България. В неделя, както и в началото на новата седмица, ще вали на все по-малко места, главно в планинските райони, а температурите бързо и съществено ще се повишат, съобщава НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама