Започва кандидатстването за безплатна почивка на ученици и учители

07:40, 17 юни 21 25 2782 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

От днес до 31 юли образователното министерство ще приема заявки за участие в програмата за безплатни летни почивки за ученици и учители.

Национална програма „Отново заедно“ беше приета на вчерашното правителствено заседание. Тя ще бъде финансирана с 15 млн. лв. от държавния бюджет, предвидени за подкрепа на туристическия бизнес. С тях на почивка ще бъдат изпратени 30 000 участници - деца и придружаващи ги педагози.

Ако след края на срока предвиденият бюджет не е изразходван, училищата ще могат да кандидатстват отново до 1 септември т.г. или до изчерпване на финансовия лимит.

Спасяват туризма с безплатна почивка за учители и ученици

За първия етап от кандидатстването важи ограничението броят участници от едно училище да не надхвърля 7% от общия брой ученици и персонал до максимум 165 участници. Училищата с под 150 ученици и преподаватели могат да заявят група от до 12 участници.

За втория етап тези ограничения отпадат, стига общият брой включени участници от едно учебно заведение да не надхвърля 165 за всички етапи на програмата.

Кои ученици ще могат да отидат безплатно на море

Програмата е предназначена за ученици от I клас до XI клас през учебната 2020/2021 г., като на всеки 10 ученика има не по-малко от един придружител – учител или друг педагогически специалист от училището или от Център за специална образователна подкрепа, съобщиха от МОН.

Учениците, които ще се включат в шестдневните безплатни пътувания, ще се избират
по критерии, утвърдени от педагогическите съвети. Туристическият пакет за шестдневното пътуване е с фиксирана стойност от 500 лв. на участник.

Училищата трябва да съберат не по-малко от три оферти от туроператори и да изберат най-добрата от гледна точка на условия за транспорт, настаняване, хранене, застраховка и съпътстваща културна, спортна и/или социална програма. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама