Коронавирусът у нас: Нови правила за маските

08:08, 16 юни 21 25 3229 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

От днес работните колективи до седем души могат да свалят предпазните маски като изключение от правилото. Това гласи заповед на здравния министър Стойчо Кацаров, издадена вчера. Маските падат по преценка на работодателите. Условието е всички лица да са ваксинирани срещу COVID-19 или да са преболедували вируса.

Данните от последното денонощие

161 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 13 200 теста, което означава, че новите случаи са малко над 1%.

През последните 24 часа са починали 17 души, а излекуваните са 583. В болница са 2100 пациенти, от които 241 – в интензивни отделения. Най-много новозаразени традиционно има в София – 40, следват Пловдив – с 20, и Стара Загора – с 10.

Близо 15 500 души са ваксинирани през последното денонощие. Така броят на поставените дози у нас надхвърли 1,6 млн. Завършен ваксинационен курс имат малко над 713 хиляди души.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама