Един от лекарите, спасили Ериксен на терена, е българин

16:48, 13 юни 21 25 3166 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Един от лекарите, спасили звездата на Дания Кристиян Ериксен, е българин. Това е д-р Валентин Великов. Той е бил дежурен на стадиона по време на мача между Дания и Финландия, пише Нова телевизия.

Новината съобщи в профила си във Facebook футболистът на „Лудогорец” Светослав Дяков. „Истинските герои са хората от най-великата според мен професия - докторите! Със своя професионализъм и спокойствие те върнаха човека от оня свят, те обърнаха сълзите от болка в радост! И съм горд, че и един българин беше там - големият Доктор Валентин Великов”, написа той.

Инфаркт е една от версиите за инцидента с Кристиян Ериксен

Случката с 29-годишния Ериксен обаче повдига много въпроси, макар и към момента те да остават неотговорени. Бързата реакция на капитанът на датския отбор Симон Кьер и реферът на срещата Антъни Тейлър са били ключови, обявиха от лекарския екип на Дания след срещата. В 43-ата минута на двубоя атакуващият халф падна на терена без да стане ясно защо. Телевизионните кадри показаха как съотборник на Ериксен изпълнява тъч и му подава топката, а той пада на терена, пише „Дневник“.

"Когато ни повикаха на терена Кристиан лежеше настрани, дишаше и имаше пулс. Ситуацията обаче се промени много бързо, затова трябваше да му направим сърдечен масаж, а парамедиците също се отзоваха много бързо", каза на пресконференция след срещата лекарят на датския отбор Мортен Босен. "Благодарение на лекаря на стадиона успяхме да го стабилизираме и дори говорих за кратко с Кристиан преди да бъде откаран в болница", добави той.

Халфът беше откаран в болница малко след 19.00 часа местно време (20.00 часа българско), а Датскят футболен съюз потвърди, че Ериксен е контактен, говори и диша самостоятелно малко по-късно.

След инцидента мачът беше спрян за час и 45 минути, а според датската преса самият Ериксен е изпратил съобщение на съотборниците си, че иска двубоят да се доиграе.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама