Проверяват „Пирогов“ за фалшиви хоспитализации

11:34, 10 юни 21 25 2353 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Проверяват „Пирогов“ за фалшиви хоспитализации. Това стана ясно от думите на зам.-министъра на здравеопазването Димитър Петров.

„Имаме данни и предварителни сигнали за нарушения по отношение на НЗОК и за фалшиви хоспитализации в „Пирогов”. Към момента в лечебното заведение тече проверка. Не става въпрос за чистка, но в страната и София има няколко проблеми болници“, коментира той в ефира на Нова телевизия, като добави, че Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания е в изключително лошо състояние.

В отговор от „Пирогов” заявиха, че лечебното заведение е едно от най-проверяваните в странaта и в момента текат едновременно шест различни проверки.

Украинската следа в „Лозенец“

Зам.-министърът коментира и случая с незаконните трансплантации в бившата правителствена болница „Лозенец“, като обяви че е започнала проверка по публикации в украински медии за починал донор след трансплантация в болницата.

Смяна на ръководството на болница „Лозенец“ заради незаконни трансплантации

Украински медии твърдят, че органи на украинци са трансплантирани в България на богати граждани на Япония, Израел и Оман. Поради липса на пари украинците продават органите си в чужбина, като от 50 хиляди долара за „дарен“ бъбрек донорът получава 5-15 хил. долара, пише „Клуб Z“, като се позовава на информация от украинския сайт „Страна“.

Сайтът разказва за украинец, който е починал след трансплантация в бъларската болница. Младежът е взел 15 хил. долара, за да си продаде бъбрека на приемник от Израел.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама