Американският президент започва европейска обиколка

10:20, 09 юни 21 / Свят 25 2207 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Американският президент започва европейска обиколка. Това е първото посещение на Джо Байдън в чужбина, откакто е поел поста. Ключов момент е срещата с руския лидер Владимир Путин.

Байдън: Ако се справим, ще празнуваме 4 юли с барбекю на двора

Първата спирка в обиколката на американския президент е Корнуол, Югозападна Англия, където ще присъства на срещата на върха на Г-7 и ще разговаря с британския премиер Борис Джонсън.

По-късно Джо Байдън ще бъде приет от кралица Елизабет II. След това ще отпътува за Брюксел за лидерската среща на НАТО и за форума Европейски съюз - Съединени щати.

Конгресът оконачателно одобри антикризисния план на Байдън

Европейското пътуване на американския президент ще завърши в Женева, където на 16 юни се очаква среща с руския държавен глава Владимир Путин, който заяви, че не очаква пробив от разговорите, но се надява те да бъдат конструктивни, тъй като двете страни имат общи интереси.

Според наблюдатели основните цели, възлагани на мисията на Байдън, са преструктуриране на отношенията с Русия и възстановяване на съюзническите отношения, обтегнати по време на ерата на Доналд Тръмп, пише БНР. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама