Минеков срещу Кошлуков - и за закона „Магнитски“

14:17, 08 юни 21 25 2449 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Директорът на БНТ Емил Кошлуков е едно от свързаните лица по закона „Магнитски“. Връзката е по линия на участието му в управата на ТV7 и „Ноу фрейм медия България“. Това обяви на пресконференция министърът на културата проф. Велислав Минеков, като заяви, че ще преде тези документи на ДАНС.

Към момента името на Кошлуков не фигурира в официален списък на асоциирани със санкционираните по „Магнитски“ лица. Досега НАП е обявила списък на 64 дружества, но предстои информацията да се допълва.

Надявам се Емил Кошлуков да ми разкаже за ТВ7, за която отговаряше фалиралата КТБ и Цветан Василев, а може би и Делян Пеевски. Искам да знам какво прави името му тук“, каза Минеков. По думите му директорът на БНТ е бил част и от екипа на телевизия „Алфа“ на партия „Атака“. Тази подробност обаче отсъствала от биографията на Кошлуков, която е публикувана в сайта на БНТ, и Минеков настоя СЕМ да излезе с позиция по случая. „Тук не става дума за свобода на словото, а за серия от безобразия, извършени лично от директора на националната телевизия“, каза министърът на културата, цитиран от bTV.

СБЛЪСЪК: Оказва ли служебното правителство натиск върху БНТ?

От своя страна, Кошлуков определи твърденията като неверни и заяви, че ще съди Минеков. „Във връзка с разпространените неверни твърдения от г-н Минеков на пресконференция днес (08.06.), заявявам категорично, че тези твърдения са откровени лъжи и клевети. Ще предприема всички законови действия, свързани с ангажиране на неговата отговорност за публичното разпространение на клеветнически изявления, включително и по съдебен път“, написа той във Facebook.

Минеков в качеството му на министър си позволи да изрече лъжи, които хвърлят петно не само върху моето име, но и върху работата на БНТ. Няма да позволя да се тиражират клевети и неверни факти. Безусловно ще защитя своето име и работата на колегите“, категоричен е Кошлуков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама