Освободен е шефът на Главна дирекция „Национална полиция“

14:55, 08 юни 21 / Политика 25 2558 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Главен комисар Николай Хаджиев е освободен от поста директор на Главна дирекция „Национална полиция". Той беше назначен на този пост на 24 юли 2020 г., след като предишният директор Христо Терзийски стана министър на вътрешните работи.

Хаджиев е поредният директор, освободен от вътрешния министър Бойко Рашков. До момента с постовете си се разделиха повечето директори на главни дирекции в МВР и част от началниците на областните дирекции на министерството в страната.

По-късно от вътрешното министерство обявиха, че Хаджиев е преназначен на друга позиция в системата. 

Шефът на ГДБОП се раздели с поста си, пращат го в ново звено

Николай Хаджиев започва работа като разследващ полицай в отдел „Пътна полиция" на СДВР. От 2009 г. е разузнавач към сектор „Наркотици" на СДВР. Между 2010 и 2013 г. е началник на група в същия сектор. През 2013 г. оглавява сектор „Наркотици". Остава на тази позиция до 2015 г., когато е назначен за началник на отдел „Противодействие на Криминалната престъпност". От 2016 г. е началник на Областната дирекция на МВР в Благоевград, където остава до 17 юни 2019 г., когато е назначен за заместник-директор на Главна дирекция „Национална полиция". Отговаря за отделите „Криминална полиция" и „Икономическа полиция", припомня БНТ. 

Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков главен комисар Станимир Станев е преназначен за директор на Главна дирекция „Национална полиция“.

Станимир Станев е назначен на служба в МВР на 26.09.1992 г. Последователно е заемал  изпълнителски и ръководни длъжности в дирекция на Националната полиция, Генерална дирекция „Полиция“, Главна дирекция „Охранителна полиция”,  Главна дирекция „Криминална полиция“,  дирекция „Специализирани полицейски сили” - ГДНП, ОДМВР - Пловдив и ОДМВР - Кърджали. На 04.12.2020 г. е преназначен на длъжност заместник-директор на Областна дирекция на МВР – Кърджали.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама