Отново валежи почти навсякъде

07:00, 08 юни 21 25 2174 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

През първата половина на деня, ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В почти цялата страна, с изключение на крайните югоизточни райони, ще има валежи, по-интензивни в следобедните часове. Има условия и за градушки. Вятърът ще е умерен от север-североизток. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, но около и след обяд над северното крайбрежие ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. По Южното Черноморие ще остане без валежи. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Очакваните максимални температури са около 22 - 23°. Температурата на морската вода от 17° до 19°.

В планините обаче облачността ще значителна, около и след обяд - купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури в курортите ще са между 11 и 22 градуса.

В сряда ще има повече слънчеви часове и ще вали на по-малко места, главно в източните и планинските райони. В четвъртък се очакват почти повсеместни валежи, в много райони интензивни и придружени от гръмотевични бури. Отново ще има условия и за градушки. Без промяна ще остане времето и през следващите дни - с повече слънце сутрин и с валежи и гръмотевици в следобедните и вечерните часове, съобщи НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама