Женският волейбол на България с трета победа в Златната лига

09:30, 05 юни 21 / Спорт 25 3289 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Трета убедителна победа за България в Златната лига. Те се наложиха с 3:0 гейма (25:21, 25:14, 25:22) над Словакия в първия си домакински мач в Пловдив и остават лидер в предварителната си група. Освен това българките продължават без загубен гейм от началото на турнира.

Волейболният "Левски" официално с нова зала

Срещата бе първа за родния тим пред публика от две години. Двубоят започна отлично за гостите, които набързо поведоха с 4:0. След серия от добри изпълнения на сервис обаче от Гергана Димитрова, последвани от успешни атаки на капитанката Елица Василева, „лъвиците“ изравниха с 5:5. Нася Димитрова първо направи успешна атака, а след това хвана на блокада волейболистка на Словакия и така родният тим поведе с 10:8. Постепенно момичетата на Иван Петков вдигнаха оборотите и започнаха да показват мощта си в атака, трупайки солиден аванс от 19:12. Гостите опитаха да дадат отпор, но българките не загубиха концентрация в решителните точки и поведоха с 1:0 гейма след 25:21.

Българките започнаха втората част както завършиха първата - убедително и с преднина от 6:2, което принуди треньора на Словакия да поиска таймаут, който обаче не промени с нищо.

Българките доминираха във всеки елемент на играта и логично с оглед на показаното, дръпнаха с 12:6 точки. Превъзходството на домакините продължи да бъде осезаемо и гостите бяха принудени да поискат още едно прекъсване при 20:11, но в крайна сметка частта завърши категорично - 25:14 за България.

Бойко Борисов се оказа бивш волейболист

След като в края на втората част Иван Петков направи промени и вместо Василева заигра Миланова, в началото на третата Мирослава Паскова започна в стартовата шестица. Ротациите не спряха устрема на българските волейболистки и те продължиха да извличат максимума от всяка точка, а цифровото изражение бе 11:4. До края на мача българките играха без напрежение и се поздравиха с победата след 25:22.

Елица Василева и Христина Вучкова, които пропуснаха първия състезателен уикенд в Златната лига, до последно си оспорваха лидерската позиция за най-много отбелязани точки в мача. В крайна сметка Василева „триумфира“ в този двубой с 13 точки. Вучкова остана с 10, предаде bTV.

Следващият мач на България е днес от 20:30 ч. срещу Украйна. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама