Слънчева и топла събота

07:00, 05 юни 21 25 2526 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Врмето ще бъде слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, но и там ще бъде почти без валежи. Вятърът ще е слаб, предимно от северозапад. Минимални температури ще са между 10 и 15 градуса, в София - около 9°, а максималните -  между 23° и 28°.

И по Черноморието ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали слаб краткотраен дъжд. Максималните температури ще са между 20° и 24°. Температурата на морската вода е от около 16 - 18°, а вълнението на морето ще бъде слабо. Вятърът ще е слаб, преди обяд от северозапад, а след обяд ще се обърне от юг-югоизток.

В планините облачността ще е променлива. Само на изолирани места след обяд ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, който вечерта ще започне да се усилва. Ще бъде малко по-топло с максимални температури в курортите между 12 и 15 градуса, в град Банско - около 21°.

В неделя затоплянето ще продължи. В североизточните райони ще превалява дъжд, предимно слаб. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време, но около и след обяд на места в Западна България ще превали и прегърми. Ново захлаждане и отново почти повсеместни валежи, се очакват в началото на новата седмица.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама