Директорът на „Гранична полиция“ е преназначен

13:49, 02 юни 21 25 2175 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Директорът на „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков е преназначен в специалното звено към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, съобщиха от МВР. 

Мястото му заема началникът на граничната полиция в Елхово Деян Моллов. Той работи в системата на МВР от 2002 г. Цялата му професионална дейност преминава в Главна дирекция „Гранична полиция“.  През 2019 г. е награден с Почетен знак на МВР I степен, което е най-високото професионално отличие в министерството.

Смяната на Кичиков идва, след като с постовете си се разделиха главният секретар Ивайло Иванов, шефът на ГДБОП Люмобир Янев и шефове на ключови дирекции, сред които „Инспекторат“ и „Вътрешна сигурност“.

Рокадите във „Вътрешна сигурност“ бяха предшествани от арести на полицаи в Пловдив. При акция на дирекцията бяха задържани шефът на Трето районно Самуил Хаджиев и полицаят Атанас Качаков. След това началникът на „Вътрешна сигурност“ Стефчо Банков влезе в конфликт с вътрешния министър Бойко Рашков. Банков твърдеше, че му е бил оказван натиск да арестува шефа на пловдивската полиция Йордан Рогачев без да има доказателства. В отговор Банков се раздели с поста си и срещу него започна дисциплинарно производство, припомня Mediapool.

Смените не подминаха и друга ключова силова структура – ДАНС. От ръководството си тръгнаха шефът на ДАНС Димитър Георгиев и заместникът му Недялко Недялков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама