Властите в Беларус ограничават още напускането на страната

09:16, 02 юни 21 / Свят 25 1998 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Режимът в Беларус стяга още повече гражданите в хватката си. Минск ограничи напускането на страната по суша. Само хората, имащи разрешително за постоянен престой в чужда държава, ще могат да напускат. 

Граничните власти обявиха, че разрешение за временно пребиваване в чужда страна не представлява мотив за пътуване в чужбина. Досега жителите на Беларус имаха право да напускат страната си само веднъж на всеки шест месеца, припомня Нова телевизия.

Пътуванията по въздух остават разрешени, но Европейският съюз забрани беларуски самолети да ползват въздушното пространство.

„Райънеър“ вече ще заобикаля Беларус

От граничната комисия уточниха, че мярката се налага заради много молби за напускане на Беларус заради издаването на разрешения за местопребиваване от други страни. Опозицията разкритикува този ход като нарушаване на закона, предаде БНР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама