Остава хладно и дъждовно

07:00, 02 юни 21 25 1629 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Над Източна България облачността ще е по-често значителна, с превалявания от дъжд. Над западната половина от страната преди обяд ще е предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са между 17 и 22 градуса.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, с превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 16 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, с превалявания от дъжд, над около 1800 метра - дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

В четвъртък и петък температурите ще се повишат с два-три градуса, но все още ще е сравнително студено за началото на юни. Над Западна България ще преобладава слънчево време, а над източната част от страната облачността ще е разкъсана, предимно значителна, не са изключени и изолирани слаби валежи. Вятърът ще е слаб от север-северозапад, съобщиха от НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама