Отново облаци и дъжд

07:00, 01 юни 21 25 3719 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Облачността и над южните райони ще се увеличи, ще е предимно купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, в следобедните часове в отделни райони временно интензивни и придружени с гръмотевици. Значителни количества ще има на изолирани места в планинските райони. Вятърът ще е до умерен, от запад-северозапад, към края на деня в Източна България - от север-северозапад. Ще е хладно с максимални температури, в по-голямата част от страната, между 15 и 20, до около 22 градуса в отделни райони в Южна България.

По Черноморието ще е предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, в отделни райони временно интензивни, значителни по количество и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северозапад, привечер от север. Ще е хладно с максимални температури 16-18. Температурата на морската вода е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, само в най-южните райони привечер ще се усили до 3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно, по високите части и мъгливо. Ще има краткотрайни, на места временно интензивни и значителни по количество валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Над 2000 метра ще вали сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8, на 2000 метра - около 2 градуса.

В средата на седмицата вятърът ще е слаб до умерен, от север-северозапад. Температурите ще се повишават, но ще остава сравнително хладно, особено в Източна България. Там ще има повече облачност и повишена вероятност за валежи. Над Западна и Централна България ще е предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност, но само на отделни места ще превалява краткотраен дъжд, сочи прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама