Преизбраха Мустафа Хаджи за главен мюфтия

17:50, 29 май 21 25 3228 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Най-висшият форум на мюсюлманите у нас - Националната мюсюлманска конференция преизбра досегашния главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи за нов 5 годишен мандат

„Ще направим всичко възможно да се опитаме да решаваме проблемите заедно, защото само това ще ни помогне да вървим по този път и да покажем, че ние сме достойни последователи на Мохамед. Мохамед казва: „Работете! Аллах ще види вашите дела и мюсюлманите ще видят вашите дела“, каза Мустафа Хаджи, цитиран от БНР. 

Над 1000-та делегати на форума гласуваха и за преизбирането на председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Сабри Ахмед. След избора той заяви: Ще направя всичко необходимо за развитието на мюсюлманското изповедание в Република България като бъда открит и се моля на Аллах да ни дари със сили, с които да осъществим поставените пред нас цели. Нека Аллах да улесни пътя на всички.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама