Температурите леко се повишават

07:00, 29 май 21 25 3285 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Тази сутрин в отделни източни райони на страната все още ще превалява, а след обяд слаб краткотраен дъжд ще има и на отделни места в планините. Вятърът от северозапад ще отслабне, ще е слаб до умерен. Сутринта ще е сравнително хладно, а дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са от 22° до 27°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Преди обяд валежите временно ще спрат, но след обяд отново на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 20°-23°. Температурата на морската вода е 16-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, намаляваща по-често до слънчево. Преди обяд над източните райони на Стара планина, а след обяд над Родопите и планините в югоизточните райони на страната облачността ще е по-значителна и на отделни места там краткотрайно ще превали. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

В неделя преди обяд ще има и слънчеви часове, но около и след обяд облачността ще се увеличи, и на места, главно в Южна България ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 21° и 26°.

В началото на новата седмица от североизток ще проникне хладен въздух и температурите ще са по-ниски от обичайните за края на май и началото на юни. Отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевични бури и условия за градушки, съобщават от НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама