Има ли опасност от замразяване на Covid-мерките в помощ на бизнеса и гражданите?

17:51, 27 май 21 / Политика 25 3481 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Към момента категорично няма спрени или замразени социално-икономически мерки за подкрепа на бизнеса и гражданите в условията на пандемия, обяви служебното правителство.

Въпреки това от кабинета признаха, че има опасност от спиране на мерки поради несъобразяването на сроковете за тяхното изпълнение от страна на предходното правителство. Служебният кабинет работи активно по проблема, като вече са проведени работни срещи с представители на синдикати, работодателски организации и Асоциация на банките в търсене на оптимални решения във възможно най-кратки срокове. Правителството работи целенасочено за подобряването и повишаването на ефикасността на мерките съобразно потребностите на най-тежко засегнатите от кризата“, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Малко по-рано днес ресторантьори обявиха, че действащите програми за подпомагане са замразени. Две от браншовите организации - Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) остро възразиха срещу отношението, което демонстрира служебното правителство към българския бизнес. Според тях не само, че не се вижда желание за бъдеща подкрепа, но дори действащите програми са замразени по неясни причини.

Заради проблема ресторантьорските организации поискаха спешно свикване на Националния съвет за тристранно сътрудничество и Икономическия съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама