Облаци и дъжд в четвъртък

07:00, 27 май 21 25 4817 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ше бъде облачно и дъждовно. На места ще има краткотрайни, в централната част на Дунавската равнина, интензивни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса.

Жълт код за интензивни валежи от дъжд и за гръмотевична активност е в сила за 13 области в страната. Предупреждението важи за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Габрово, Ловеч, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян. Ще има условия и за градушки.

Над Черноморието ще има разкъсана, след обяд по-често значителна облачност. На отделни места ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 20-23 градуса. Температурата на морската вода е 15-18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. В отделни райони валежите ще са интензивни и значителни по количества. Ще има и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, по най-високите части - от югозапад. Максималната температура на 1200 метра - около 17, на 2000 метра - около 11 градуса.

През нощта срещу петък валежите в Западна България ще продължат, ще са по-интензивни през първата половина от нощта. В петък, с усилване на вятъра от запад-северозапад, температурите ще се понижават. Ще бъде с валежи, локални значителни и интензивни, придружени и с гръмотевични бури, ще бъдат те в Централна, а вечерта и към Североизточна България. Там остават и условията за градушки. Сутринта в събота в източните райони все още ще превалява, но през деня в по-голямата част от страната вероятността за валежи е малка. Краткотраен дъжд е възможно да превали в отделни райони в Родопите. Ще бъде с променлива облачност, все още ветровито. Температурите слабо ще се повишат, съобщава НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама