ГЕРБ: Радев превърна служебния кабинет в свой предизборен щаб

10:02, 26 май 21 / Политика 25 4621 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

За съжаление, Румен Радев направи така, че служебният кабинет да се превърне в негов предизборен щаб, което е недопустимо. Задачата на служебния кабинет е да организира честни и свободни и избори и да приведе администрацията през периода на предизборната кампания в добро състояние. Това коментира Даниел Митов, след като коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за предстоящите предсрочни избори.

Митов прогнозира, че ще има опити на служебния кабинет да се намесва в кампанията и призова министрите да не допускат да бъдат използвани и да не се впускат в кампания, която не е тяхна.

От ГЕРБ-СДС заявиха, че отиват към предсрочния вот с „енергията и самочувствието на коалицията, спечелила предишните парламентарни избори и очакваща да спечели и следващите“. „В изключително добра мобилизация и организационна готовност сме“, обяви организационният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов. Той посочи, че коалицията е традиционно добро сътрудничество между най-голямата дясна партия и най-старата демократична партия след промените през 1989 г. 

Коалицията ще преработи програмата и посланията си, промени ще има и в листите. Попитан дали Бойко Борисов отново ще бъде водач на листа, Даниел Митов заяви: „Ще видим и това ще разберем“.

Ние бяхме единствените, които се изправихме срещу хаоса

ГЕРБ отново ще подава ръка и ще се опита да влезе в разговор с останалите политически субекти, отговори Митов на въпрос дали има забранени коалиции. „Ние бяхме единствените, които се изправихме срещу хаоса. Показахме, че имаме отговорно управленско поведение“, коментира той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама