Пиронкова започна с победа на Ролан Гарос

08:34, 26 май 21 / Спорт 25 4708 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на квалификациите на Ролан Гарос.

Поставената под номер 10 в пресявките българка направи обрат и победи американката Керълайн Долъхайд с 6-7 (7), 6-2, 6-4, която е на 164-то място в ранглистата. Срещата продължи 2 часа и 18 минути. Спортист номер 1 на България ще играе във втория кръг срещу Сюзан Бандеки от Швейцария (№219 в световната ранглиста), предаде БГНЕС.

Цвети започна силно срещата и поведе с 4-1. При 5-4 българката сервира за спечелване на сета, но допусна пробив. Последва размяна на спечелване на сервис геймове и така се стигна до тайбрек. В него Пиронкова имаше сетбол при 6-5 на собствен сервис, но не се възползва. Американката успя да спечели първата част с 9-7 точки от третия си сетбол.

Във втората част Пиронкова поведе с 2-0, но допусна изравняване за 2-2. Цвети обаче спечели следващите четири гейма, а с това изравни сетовете. Добрата серия и игра на българката продължи и в началото на третата част за 3-0. Долъхайд обаче взе следващите четири гейма и успя да поведе. Пиронкова показа по-високата си класа в следващите минути и затвори мача с 6-4 в третия сет.

Цвети е третата българка, която започна с победа в квалификациите. Виктория Томова елиминира Наталия Вихлянцева от Русия с 6-3, 6-4, която е номер 163 в световната ранглиста. Във втория кръг Томова ще играе срещу №155 в света Куруми Нара от Япония. Елица Костова пък се наложи над представителка на домакините Салма Джоубри с 6-3, 6-2, която участва в пресявките след предоставен "уайлд кард". Във втория кръг Костова ще играе срещу Екатерине Горгодзе от Грузия (№222 в света). 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама