Дончева поиска от нас всичко, което и от БСП

11:10, 25 май 21 / Политика 25 5055 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Татяна Дончева поиска от нас всичко, което и от БСП. Не сме го приели. Това заяви Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън“ в ефира на БНТ. 

БСП обяви: Голямата коалиция вляво е вече факт

Припомняме, че преди дни стана ясно, че лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева е преговаряла с БСП за общо явяване на изборите. До такова споразумение обаче не се е стигнало, защото по думите на лидера на левицата Корнелия Нинова, тя е поискала прекалено много -две избираеми места, присъствие в името на коалицията и дял от субсидията. 

Има една символично-социалистическа носталгия, която предполагам съществува у всички хора, които излизайки от левицата, не са успели да направят нищо. След това има едно желание за придобиване на неща, най-общо казано. Вие видяхте, че става въпрос за пазарлък. Аз за това казах и на предишната кампания, че истинските политици са в този вид- казват едно, а правят друго. Това е причината, поради която, аз отказвам да бъда такъв политик“, изтъкна той. 

Попитан, защото тогава Дончева е в тяхната коалиция, Хаджигенов обясни, че те са репликирали „Изправи се! Мутри вън“ от миналата изборна кампания, без никаква положителна промяна. „Това, което беше, това е и сега“, каза той.  

Търгашите, а и не само в политиката, искат всичко. Нашата работа е да не им дадем. Аз съм в политиката, за да не давам на никой нищо. Там съм, за да защита правата на хората, които гледат такива неща в телевизията в чужбина…Меко казано съм разочарован от старите политици. Нямам високи очаквания - те са такива, каквито са. Аз не мога да ги променя, а и не смятам да опитвам“, посочи Хаджигенов, като отбеляза, че според него опитните политици се опитват да поддържат статуквото. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама