„Левски“ ще има нов собственик

11:31, 24 май 21 / Спорт 25 4821 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Левски“ ще има нов собственик през следващия сезон, обяви Наско Сираков навръх 107-годишнината от създаването на „сините“.

Когато всичко е завършено, собственикът ще излезе пред вас. Той поема всички задължения и осигурява издръжка. Приоритет номер едно ще бъде построяването на нов европейски стадион по най-бърз начин”, заяви Сираков, като допълни, че очаква пълно съдействие от държавата по отношение на новия стадион.

Изпращам най-тежката година в „синята“ история. Когато дойдох преди една година, единственото, което обещах е, че „Левски“ ще го бъде и няма да фалира. Мисля, че това го изпълнихме. Не съм обещавал резултати, но сега ви ги обещавам”, каза той.

Наско Сираков разкри и повече подробности за новия собственик. „Няма нищо общо с политика, англичанин е. Бизнесът му е ситуиран в Ню Йорк, феновете трябва да са спокойни. Ако го питате него, той ще ви каже, че иска след три месеца да започнем строежа на новия стадион“.

Сираков остава президент на „Левски“, по желание на новия собственик, предаде БГНЕС.

Припомняме, че в началото на февруари стана ясно, че Наско Сираков се е обърнал към тогавашния премиер Бойко Борисов с молба за съдействие за завършването на сектор А на стадион „Георги Аспарухов“. От „Левски“ изтъкнаха, че не са заслужили по-малко от пловдивските „Ботев“ и „Локомотив“ (миналата година Борисов обяви, че се отказва от купуването на нов правителствен самолет и пренасочи част от парите - 37 млн. лева, за стадионите на двата отбора). По-късно спортното министерство даде на „сините“ стадиона на концесия за 35 години.

Преди Великден Наско Сираков се обърна към феновете на „Левски“, като апелира, че заради натрупани задължения лицензът на клуба е застрашен. Той припомни, че има неизплатените заплати на футболисти, треньори и администрация, както и към клубовете за покупка на футболисти и загубени дела във ФИФА. Заплати се дължат и на сегашния отбор, треньори и администрация. Тогава Сираков посочи, че води заключителни разговори с мощен чужд инвеститор, за които днес разбираме, че са били успешни.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама