Транспортният министър проверява поръчката за ремонт на стари локомотиви

13:32, 21 май 21 25 4226 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Транспортният министър в служебния кабинет Георги Тодоров обяви, че ще назначи проверка на възложен от БДЖ ремонт на 15 стари локомотива на стойност 27 млн. лв. по така неречената процедура „инхаус“. 

Според медийни публикации, договорът е сключен без обществена поръчка по примера на преотдаваните от „Автомагистрали“ дейности на частни фирми.

Според сигнала, БДЖ е възложила ремонта на 50-годишните локомотиви на стойност от близо 2 млн. лв. всеки на частния ж.п. завод в Дряново, като това се е случило непосредствено след парламентарния вот през април. Министър Тодоров заяви, че по случая ще бъде назначена проверка, предаде БНР.

„Информацията донякъде е абсолютно вярна, но не считам, че може да става въпрос за завишени цени. Ще направя проверка. Проведох вече среща с ръководството на холдинг БДЖ. Указал съм всички предстоящи процедури да бъдат спрени. Няма да стартира нито една процедура, докато тя не бъде анализирана детайлно“, заяви Тодоров.

На пресконференция транспортният министър обяви и екипа си и приоритетите за мандата в сектора в две основни направления - гарантирането на честни избори, като за целта са проведени срещи с „Информационно обслужване“ и Агенцията за електронно управление и недопускането на срив в транспортната система.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама