Обстойна проверка и на тотото, сгрешилите ще бъдат махнати

16:15, 20 май 21 / Политика 25 6316 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Предстои да бъде направена обстойна проверка в Българския спортен тотализатор (БСТ), обяви служебният министър на спорта Андрей Кузманов при първата си медийна изява. 

Проверки, без реваншизъм

Очакват се доклади от всички отдели и дружества под шапката на Министерството на младежта и спорта (ММС). След получаването им ще има и проверки. „Предприемат се мерки във връзка с проверки на всички звена в Министерството, дали е спорт, дали е икономика, дали е Национална спортна база, дали е тотото, правят се проверки и се пишат доклади. Не гоним никакъв реваншизъм, не сме от хората, които са „стани, да седна“ и понеже сме дошли тук, дайте сега метли. Всеки, който е работил за спорта, за каузата спорт, е добре дошъл да продължава да работи. Който е правил грешки, ще бъде подобаващо удостоен“, заяви служебният министър, като уточни, че вероятно от понеделник в проверките ще се включат финансисти и икономисти, но не конкретизира с имена.  

Сменят всички областни управители

При нас ще съществува прозрачност. Все още се запознаваме с нещата, не можем да кажем кой е добър и кой е лош, докато не се запознаем и не сме реални в оценките си...“, каза още Кузманов, цитиран от БГНЕС. Той отбеляза, че при първоначалния одит Българският спортен тотализатор е бил на минус, но не даде конкретни финансови параметри.

Припомняме, че след скандала с бизнесмена Васил Божков, депутатите в 44-ото Народно събрание промениха Закона за хазарта и дружеството стана единствен играч на пазара на моментни лотарийни игри. 

В края на февруари 2020 г. предишният министър на спорта Красен Кралев смени цялото ръководство на тотото, като в него влязоха бившите футболисти на „Левски“ Гошо Гинчев и Христо Йовов, които в медийното пространство са свързвани с ГЕРБ.

Днес Кузманов представи своя екип, в който влизат като заместници селекционерът на националния отбор по баскетбол Росен Барчовски, Валентин Гичев, както и генералният секретар Александър Георгиев. 

Специална комисия ще проверява ББР за подпомагане на 8 души

По думите му основните цели на спортното министерство са летните олимпийски игри в Токио и зимните в Пекин, както и обезпечаването на подготовката на спортистите. 

Той разкри още, че има голям проблем с треньорските кадри, но трудно може да бъде изчистен. Причината - необходим е работещ парламент, който да изчисти неточностите в новия закон за спорта.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама