Пожар в Гърция: Евакуират села и манастири

12:15, 20 май 21 / Свят 25 4517 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Най-малко шест села и два манастира са евакуирани тази нощ заради голям горски пожар на брега на Коринтския залив. Той се намира на около 90 км западно от Атина, предаде АФП.

Огънят се е разпрострял на широк фронт близо до село Скинос, заявиха от противопожарната служба. Според гръцките медии щетите са само материални и няма съобщения за жертви, пише bTV.

Голям пожар в университета в Кейптаун

Около 180 пожарникари, подкрепяни от 17 самолета и три хеликоптера, участват в потушаването на пожара. Все още обаче огнената стихия не е овладяна, съобщиха гръцките пожарникари. 

По първоначална информация на властите прчината за пожара е умишлен палеж. Продължава разследването от специален екип за борба с организираната престъпност, пише БНР.

В Гърция горските пожари не са рядкост, особено през летния сезон. Причината са силният вятър, сушата и високите температури, които често надхвърлят 30 градуса.

Началото на април в съседната ни страна отново имаше голям горски пожар на остров Андрос в Цикладския архипелаг. Тогава отново се стигна до евакуация на села. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама