Прокуратурата проверява 22 сигнала от комисията за ревизия

10:11, 18 май 21 25 3678 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Прокуратурата съобщи, че проверява 22 сигнала от парламентарната комисия за ревизия на управлението на държавата през последните 10 години. Те съдържат множество сигнали с твърдения за извършени закононарушения.

Манолова очаква служебният кабинет да извади истината за управлението на ГЕРБ

Сред проверяваните сигнали е например такъв на сдружение „БОЕЦ“ срещу бившия премиер Бойко Борисов във връзка със съмнения за корупция, пране на пари, данъчни и финансови измами на територията на страната и на Кралство Испания. Прокуратурата ще проверява и сигнали от граждани и организации, свързани и с ББР, мярката 60/40, евросредства, Турски поток, държавния резерв, ЕСО, военното министерство, МВР и др. Пълен списък може да видите тук.

Борисов за комисията по ревизия: Арбитражен съд между бизнесмени

След приключване на възложения анализ на постъпилите сигнали, същите ще бъдат препратени към компетентните прокуратури – Върховна административна прокуратура, Софийска градска прокуратура, Специализирана прокуратура и/или други териториални структури. На случаен принцип сигналите ще бъдат разпределени на конкретен наблюдаващ прокурор, който следва да извърши конкретни действия съобразно закона и функционалната си компетентност“, обясниха от прокуратурата.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама