Именити спортисти получиха Почетния знак на президента

14:34, 17 май 21 / Спорт 25 3804 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В Деня на българския спорт Румен Радев удостои изявени български спортисти с Почетен знак на президента. „Нашите спортисти неведнъж са ни карали да се чувстваме горди като  българи и години наред разнасят славата на родината ни по света. Те вдъхват вяра, че не само можем да мерим сили с най-големите, но и да ги побеждаваме”, заяви той на церемонията.

За изключителни заслуги в развитието на българския спорт, танцовото изкуство и патриотично възпитание на младите хора в България бяха отличени известната българска състезателка, треньорка по художествена гимнастика и хореограф Нешка Робева, олимпийският и европейски шампион по вдигане на тежести Иван Иванов, плувецът Петър Стойчев, боксьорът Кубрат Пулев и състезателката по борба Тайбе Юсеин.

Снимка: Прессекретариат на държавния глава 

Президентът подчерта, че със своята несломима воля обичаните български спортисти ни обединяват като нация около своите невероятни постижения и показват, че човешките възможности нямат предел. „За тези постижения само висок професионализъм, денонощен труд, безбройни лишения не стигат, трябва голямо сърце и безпределна обич към България“, посочи Румен Радев, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Следващият мач на Пулев

Моят дух трудно може някой да го сломи в този живот. Възможно е в другия, но в този няма как да стане, заяви Кубрат Пулев пред bTV след награждаването. 

Кобрата разкри, че следващият му мач ще бъде през лятото в САЩ. Той се чувства добре, възстановил се е от контузия и е оптимист, че ще получи още един шанс да се боксира за световната титла в тежка категория. На този етап още не може да каже името на съперника си. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама