Ветровит вторник

07:00, 18 май 21 25 3715 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за силен вятър е обявен в 14 области на страната – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен. Там се очаква силен вятър от запад-северозапад  с пориви 22-24 м/с.

Вечерта вятърът ще започне да отслабва. От север облачността ще намалява, но на места в Южна България все още ще има превалявания, в Родопите и с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 19 и 24 градуса, в София 18 -19 градуса.

Над Черноморието от север облачността също ще намалява, но все още по южното крайбрежие ще има превалявания. Ще духа умерен до силен западен вятър. Максималните температури ще са 20-21 градуса. Температурата на морската вода е 14-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Облачността ще намалява, но все още в Родопите ще има валежи и гръмотевици. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

В сряда вятърът ще отслабне. Денят ще започне със слънчево време, но още около обяд ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност, отначало на места в Западна България, а до края на деня и в останалата част от страната ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса. В четвъртък северозападният вятър отново ще се усили и с него ще нахлува хладен въздух. Ще има променлива облачност, но само на отделни места ще превали за кратко. Температурите ще се понижат, повече в Северна България, съобщава НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама