Учениците от 7., 8. и 10. клас се връщат в училище

08:45, 17 май 21 25 3732 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

От днес учениците от 7, 8 и 10 клас преминават от дистанционно към присъствено обучение. Те ще учат присъствено поне до края на месеца заедно с 6. и 11. клас, съгласно разпоредбите на здравните власти.

От присъствено към дистанционно обучение преминават учениците от 5. и 9. клас, които се върнаха в учебните заведения на 26 април.

За дванадесетокласните учебната година приключи в петък. Учениците от началния етап учат присъствено без прекъсване от 12 април.

И занапред остава възможността за провеждане на присъствени учебни занятия за всички ученици от 5 до 11 клас в паралелки, които са единствени в съответния випуск на училището.

Междувременно директори на училища поискаха от 1 юни всички ученици да се върнат в клас. „В края на май приключва обучението на първи - трети клас, 12 клас също приключва. Тоест са 4 випуска по-малко. В момента във всяко от училищата са точно толкова випуски, колкото ще напуснат училищната сграда в края на месец май. Разбира се, това трябва да бъде изцяло съобразено с ковид обстановката“, обясни пред БНР Диян Стаматов, председател на съюза на работодателите в системата на народната просвета.

В 10.00 часа днес служебният министър Николай Денков ще представи приоритетите на Министерството на образованието и науката за служебния мандат и членовете на своя екип.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама