Седмицата започва със слънце

07:00, 17 май 21 25 3341 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще бъде предимно слънчево. След обяд, главно над Северозападна България, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен, в Дунавската равнина западен вятър. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса.

През нощта срещу вторник вятърът от запад-северозапад ще се усили, а от север на юг в много райони от страната ще превали дъжд, в Северна България повече като количество.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд на отделни места, главно по северното крайбрежие, ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб западен, след обяд юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са 19-25 градуса. Температурата на морската вода е 13-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен, по най-високите върхове на Рила и Пирин силен до бурен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.

Във вторник ще духа умерен, временно силен северозападен вятър и температурите в Северна България ще се понижат. Все още на места в Южна България и крайните източни райони ще има превалявания, в Родопите - придружени с гръмотевици, но ще са в процес на спиране, а от север и облачността ще се разкъсва и ще намалява.

В сряда денят ще започне със слънце, но още около обяд над западните райони, по-късно и над останалата част от страната, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали и прегърми. Северозападният вятър ще отслабне, захлаждането ще обхване и Южна България, съобщава НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама