Време е да освободим България от усещането, че има незаменими хора

19:30, 15 май 21 / Политика 25 4197 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Със служебното правителство започва да се връща държавността, заяви президентът Румен Радев.

Вчера бившият финансов министър Кирил Ананиев обяви, че при първия служебен кабинет държавният глава му е оказвал натиск да уволни шефовете на приходните агенции. Радев му отговори днес, като определи думите му като комичен опит да се изкара герой.

Уволнени зам.-министри тайно преназначени като шефове на дирекции

Президентът коментира и рокадите на управленски длъжности в държавните институции. Къде бяха медиите, когато управлението на Борисов осъществи погром над цялата администрация и над службите за сигурност? Стотици хиляди хора бяха изхвърлени, други се назначаваха. Миналата година само в ДАНС бяха освободени 50 души. Мисля, че е време да освободим България от усещането, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете“, каза Радев. Той подчерта, че това са рутинни процедури, защото се сменят само хората на управленски нива.

И митниците с нов шеф след писмо от ОЛАФ за 55 млн. евро

За ревизията на управлението на Борисов

„За два месеца е абсурдно да се мисли, че може да се направи ревизия на 10 години управление, но новият кабинет е длъжен където може да даде светлина как се е управлявала страната и където се установят корупционните практики, да бъдат пресечени“, отбеляза държавният глава, цитиран от bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама