Арестуваха бившия шеф на КАТ-София

16:20, 12 май 21 25 3869 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Арест на полицай в деня на смяната на караула в МВР. По информация на bTV задържаният е бившият директор на столичния КАТ – Тенчо Тенев. 

Припомняме, че той беше отстранен от длъжност, обжалва решението и съдът го възстанови на работа в системата като началник на група в Охранителна полиция – Асеновград.

От МВР обявиха на сайта си, че под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив е проведена операция на дирекция „Вътрешна сигурност“. Действията по разследването са за престъпление по служба и незаконно държане на боеприпаси от началник на сектор в РУ - Асеновград, без да се назовава името му или да се посочват инициали.

Служителят е задържан на 11 май в сградата на районното управление. Извършени са процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания на девет адреса, иззета е търговска и счетоводна документация, както и боеприпаси, за които са назначени експертизи.

Днес задържаният е привлечен като обвиняем. С постановление на наблюдаващ прокурор му е определена мярка за задържане до 72 часа.

Оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия продължават.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама