Европейската комисия няма да поднови договора си с „AstraZeneca“

16:07, 09 май 21 25 3207 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Европейската комисия е взела решение да не подновява договора за доставка на ваксина от компания „AstraZeneca“, съобщи агенция „Ройтерс“, позовавайки се на еврокомисаря по вътрешен пазар Тиери Бретон.

Европейската комисия не е подновила поръчката на ваксини от „AstraZeneca“ след юни 2021 г., пише агенцията, пише БГНЕС.

Припомняме, че през април ЕС намекна, че може да не поръча отново коронавирусната ваксина „AstraZeneca“ след забавянето с доставките на първите партиди. „Ние сме прагматични. Моят приоритет, що се отнася до ваксините, е да гарантирам, че фирмите, с които имаме договори, ги доставят навреме “, заяви тогава Тиери Бретон.

Първоначално Брюксел поръча 120 милиона дози, които да бъдат използвани в 27-те държави-членки през първото тримесечие, и 180 милиона за второто тримесечие. „AstraZeneca“ обаче достави само 30 милиона, като по този начин създаде проблемите, които всички виждаме“, каза Бретон, добавяйки, че през второто тримесечие ще бъдат доставени само още 70 милиона дози.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама