„Хибриди“ на Стефан Петрунов в Галерия „Сердика“

13:54, 05 май 21 / Култура 25 2554 Шрифт:
Биляна Иванова
Стефан Петрунов, Разговор
Стефан Петрунов, Разговор

Галерия Сердика” представя новата изложба на Стефан Петрунов „ХИБРИДИ“ – живопис, рисунки и колажи, която ще бъде показана от 7 май до 11 юни 2021 г. в арт пространството на Женски пазар при спазване на всички противоепидемични мерки. 

Вернисажът ще се състои на 7 май (петък) от 17:00 до 20:00 часа, а представянето ще бъде от д-р Ани Венкова.

И този път Стефан Петрунов ще ни изправя фронтално пред фантазни създания, съновидения и фиктивни сцени, които ни карат да предоговаряме със самите себе си границите на познатото и непознатото, вътрешното и външното. Преосмислянето на отношението към изобразените „обекти” изисква преценка дали те са източник на заплаха или привличане – вероятно и двете“, казва д-р Ани Венкова за новите творби на автора.

Безспорно, работите на Стефан Петрунов изненадват, провокират и магнетично привличат със своята „неземност”. Срещата с тях е надникване от обратната страна на огледалото, където собственото отражение и това на околния свят са трансформирани. Чрез сблъсъка на взаимоизключващи се елементи, различни културни модели и епохи, художникът поражда нова вселена, променя начина на мислене и активира въображението”, казва още д-р Венкова.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама