ЕМА започна оценка на китайската ваксина на „Sinovac“

16:19, 04 май 21 25 3049 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Европейската агенция по лекарствата стартира проучване за ползите и рисковете при китайската ваксината на „Sinovac“. Целта е да реши дали да я разреши за употреба в Европейския съюз.

Това е първата китайска ваксина, включена в процедурата за оценка в реално време и общо четвъртата след „Curevac", „Novavax“ и руската „Спутник V“.

Според различните проучвания „Sinovac“ е показала ефективност между 50 и 90 процента и вече е получила одобрение за употреба в Китай, Индонезия, Бразилия и Турция. Досега са били доставени около 200 милиона дози от препарата, предава БНР.

 

Медикаментът на „Sinovac“ използва различна технология от досега одобрените в Европейския съюз ваксини срещу COVID-19. Той разчита на деактивирани (убити) коронавируси, за да предизвика имунен отговор в организма и да го научи да се предпазва, без да се е заразявал и разболявал, пише „Свободна Европа“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама