Германците гневни, че копират Октоберфест в Дубай

15:13, 03 май 21 / Свят 25 3165 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Организаторите на Октоберфест - популярния и шумен ежегоден фестивал на бирата в Мюнхен, разкритикуваха плановете за провеждане на конкурентно събитие в Дубай. Те успокоиха германците, че оригиналът няма да бъде изместен, съобщи CNN.

Организаторите на алтернативен фестивал потвърдиха плановете си Октоберфест в Мюнхен да се състезава с този фестивал в Дубай Марина от октомври 2021 до 2022 г. - паралелно със събитието World Expo.

Октоберфест в Дубай“ се популяризира от Чарлз Блум, който помага за организирането на коледния пазар в Берлин. Празникът ще разполага с десетки палатки за бира, щандове за храна, атракциони и пътувания. Мястото ще е домакин на до 120 000 гости и няма да има „ограничения за традиционните баварски дрехи, бира, музика или продажба и консумация на храни от всякакъв вид“.

Съобщенията за събитието, обаче, разгневиха много германци, някои от които разкритикуваха намеренията в социалните медии. Организаторите заявиха, че не участват в никакви планове за преместване на техния фестив.ал и че оригиналът ще остане в Бавария и конкурентното събитие не е свързано с това.

В публикация на таблоида „Билд“ се твърди, че зад плановете от миналата година стоят германски бизнесмени. Според плановете, в Дубай ще бъдат издигнати десетки палатки, ще има музика на живо и преносими пивоварни, а знаменитости ще участват като основни гости в събитието.

Продажбата и консумацията на алкохол традиционно е ограничена за местните жители в Дубай, но миналата година ОАЕ облекчиха тези закони.

Миналата година Октоберфест беше отменен заради пандемията. Тази година емблематичният фестивал също няма да се проведе. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама